Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAbir, Nihan
dc.date.accessioned2024-05-14T16:15:09Z
dc.date.available2024-05-14T16:15:09Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationAbir, N. (2021). Siniden Masaya Türk Romanında Sofra. Kitabevi.en_US
dc.identifier.isbn9786057073006
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12846/1264
dc.description.abstractSöz konusu yemek olduğunda herkesin söyleyecek bir sözü vardır. Ne yeriz, neyi severiz, neyi tercih etmeyiz?... Hangi yemek nasıl pişirilir, yemekte günün modası nedir?... Bireysel hayatın merkezinde herkes için aynı ölçüde önem taşımasa da yeryüzünde istisnasız her varlık, hayatını sürdürebilmek için yemeğe muhtaçtır. Bireysel ihtiyaçların toplum tarafından kabulü ise onaylanma ve reddedilme ihtimalleriyle iç içedir, çünkü insan yedikleri kadar yemedikleriyle de bir topluma, dine ya da gruba mensuptur. Bu bağlamda beslenmenin ve sofranın modernleşme sürecindeki serüvenini Türk romanı üzerinden okuduğumuzda nasıl bir tabloyla karşılaşırız? Sofra, Tanzimat’tan itibaren çoğunlukla toplumu anlatma amacı taşıyan Türk romanına nasıl yansır, romana kurgusal olarak hangi açıdan katkı sağlar? Romanlarda karakterlerin tercih ettiği yemekler toplumsal bir göstergenin aracı olarak kullanılır mı? Türk toplumu yüzyıllar içinde değişirken sofra, roman karakterlerinin kişiliğini şekillendiren bir unsura dönüşebilir mi? Edebiyatı yemek ve sofranın tadıyla birleştirmek mümkün mü? Bu çalışma sorduğu soruların yanıtlarını aramakta, bulduklarını meraklılarıyla paylaşmaktadır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKitabevien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccessen_US
dc.titleSiniden Masaya Türk Romanında Sofraen_US
dc.typebooken_US
dc.relation.publicationcategoryKitap - Ulusalen_US
dc.contributor.departmentTAÜen_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster